{ "title": "7 Aylık Bebek Kilosu", "image": "https://www.kilo.gen.tr/images/7-Aylik-Bebek-Kilosu-65.jpg", "date": "20.01.2024 11:37:53", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
7 aylık bebek kilosu, ve boyu bebeğin kız ve erkek olmasına göre değişmektedir. 7 aylık bebek artık ek gıdalara geçmiş ve yeni tatlar tatmaya başlamıştır. Hatta artık desteksiz oturmaya başladığı için masada mama sandalyesine oturarak öğünlerini yiyebilmektedir. 7 aylık bebek ne kadar ek gıdaya geçmiş olsa da günlük alacağı enerjinin %70-80'ini anne sütünden almalıdır.

7 aylık bebek kilosu erkek bebek ise nasıl olmalıdır
7 aylık bebek kilosu kız bebek ise nasıl olmalıdır
7 aylık bebeğe anne sütü bu ayda da verilmeye devam edilmelidir. Diğer bir yandan 7. Ayına giren bir bebek birçok ek gıdaya geçiş yapar. Anne sütü, bebek istediği sürece iki yaşına kadar verilmelidir. Fakat sadece anne sütü bu ayda yetersiz kalır. Bebeğin farklı tatlara alışması için 5. Aydan itibaren ek gıdalara geçmesi gerekmektedir. Anne sütünün yetersiz kaldığı durumlarda devam mamaları da bebeğe verilebilir. Bununla beraber ek gıdalar da bebeğe yeterli gelir. 7. Ayda bebek sabah kahvaltılarına mutlaka başlamalıdır. Artık bebeğinizle beraber kahvaltı yapmaya başlayabilirsiniz. Ancak bebeğinize kahvaltı verebilmeniz için öncelikle sebze püresi, muhallebi, yoğurt gibi besinlere alışmış olması gerekir. Bu besinlere alıştıktan sonra bebeğinize kahvaltı vermeye başlayabilirsiniz.

7 aylık bebek kilosunu ve boy uzamasını bu dönemlerde sıkı takip etmelisiniz. Bebeğinizin damak zevkini 7. Ayda geliştirmelisiniz, bunun için yeni bir besine geçmeden 3 gün bekleme kuralına uymalısınız. Ayrıca bebeğinize yeni bir tat tattıracağınız zaman ilk önce kaşığın ucu ile verip daha sonra yavaş yavaş yedirmelisiniz. Bebeğinizi kesinlikle bu dönemde zorlamamanız gerekir. Bu dönemde bebeğiniz kendi kendine yemekleri yemek isteyecektir. Kendi kendine beslenmesine izin vermelisiniz. Eline bazı yiyecekler vererek gözetim altında yemesine izin verebilirsiniz. Bebeğinizi olabildiğince doğal içerikli gıdalarla beslemelisiniz. Hazır paketlenmiş ürünlerden uzak durulmalıdır. Bebeğinize vereceğiniz gıdalar mevsim sebzesi ve meyvesi olmalıdır.

7. Ayda bebeklerde demir ihtiyacı artmaktadır. Bu yüzden verilen ek besinlerin içeriğinin demir yönünden zengin olmasına oldukça özen göstermelisiniz. Yeşil yapraklı sebzeler, turunçgiller demir bakımından zengin besinlerdir. Ayrıca kırmızı et, tavuk etinin beyaz olmayan kısımları da demir içermektedir. Bebeğinize bu besinleri ezerek verebilirsiniz. Bu dönemde anne sütü alan bebeklerde ek gıdalara karşı bir isteksizlik olabilir. Diş çıkarma, ishal ve diğer enfeksiyon rahatsızlıklarında iştah kaybı oluşabilir. Bu yüzden hasta bebeklere ek gıda yerine anne sütü verilmeli, ek gıda için kesinlikle ısrar edilmemelidir. Bardak kullanımı 7. Ayda daha da arttırılmalıdır. Bebekler yedinci ayda diş çıkarttıkları için su ihtiyaçları artacaktır.

Yedi aylık bebek kilosu ve bebeğinizin beslenmesi ile ilgili sorunlarınız ve problemleriniz var ise mutlaka doktorunuza başvurarak yardım almalısınız. Bebeğinizin o küçücük midesine girecek her kalori çok değerli olup, gelişimi için çok önemlidir. Bebeğinize her vereceğiniz besin, değeri bakımından oldukça zengin olmalıdır.

Yedi aylık bebek beslenmesinde bir diğer konu da öğünlerin nasıl ayarlanması gerektiğidir. 7 aylık bebeğin anne sütü dışında 2-3 ek gıda öğünü alması uygun olacaktır. Eğer 7 aylık bebek kilosu yeterli ise yani günde 15-20 gram alıyorsa, vitamin ve mineral eksikliği yoksa bebeğiniz çok iyi besleniyor ve sağlıklı bir bebektir.
" } ] }