{ "title": "Sağlıklı Kilo Verme", "image": "https://www.kilo.gen.tr/images/Saglikli-Kilo-Verme-98.jpg", "date": "21.01.2024 10:07:18", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Sağlıklı Kilo Verme, Sağlıklı kilo vermek için ilk önce beslenmeye önem verilmelidir ve bir diyetisyene gidip yardım alınmalı, düzenli bir şekilde yürüyüş veya egzersiz yapılmalıdır. Sağlıklı kilo vermede sabırlı olunmalıdır, kilo vermek kişiye göre değişebilir. Kimi insan haftada bir kilo verirken bazıları hiç kilo vermeyebilir. Bunun için doğru sağlıklı beslenmeli, düzenli bir diyet ve doğru egzersizleri yapmaktır.

Kötü beslenme, hareketsizlik bir yaşantıda vücudun bazı bölgelerinin yağlanmasına neden olmaktadır. Yağlanan bölgeler daha fazla genişlemeye başlar ve vücudun şekli değişmeye başlar bu durumda bayanların canını çok sıkar. Sağlıksız, düzensiz beslenmelerin ardında kilo alımı başlar ve bölgesel yağlanmalar görülür. Bu bölgesel yağlanmalar en çok göbek, basen, bel, kollar ve bacaklarda görülür. Bayanlarda vücudun alt kısmında yağlanmalar görülürken erkeklerde ise vücudun üst kısımlarında yağlanma meydana gelir. Tabii ki bu durumda erkelerin ve kadınların hiç hoşuna gitmeyen bir durumdur. Peki bu yağlarla nasıl başa çıkılacak elbette ki sağlıklı beslenmeyle olacaktır. Sağlıklı beslenmenin hem vücudun sağlıklı olmasını, hem, zayıflamamıza yardımcı olacaktır. Sağlıklı kilo vermek için bazı kurallar vardır bu kurallara uyuduğumuzda sağlıklı ve kalıcı kilo vermemizi sağlayacaktır.

Sağlıklı kilo verme için

Su İçin: Sağlıklı beslenmenin temel kurallarından biri su tüketmektir. Vücut susuz kaldığında acıkma hissi verebiliyor. Birden canınız abur cubur bir şeyler yemek istiyorsa hemen kalkın bir bardak su için, susuz kalmak metabolizmayı çok etkiler ve yavaş çalışmasına neden olur. Her öğünde yemeklerden önce bir- iki bardak su içilmeli, bu içilen su sizin açlığınızı bastıracak, tok hissettirecek ve az yemek yemenizi sağlayacaktır.

Kahvaltı Edilmeli: Sabah iyi bir kahvaltı yapmak metabolizmanın iyi çalışmasını sağlar ve sağlıklı bir zayıflamaya yardımcı olur. Kahvaltıda özellikle tok tutan protein ağırlıklı yiyecekleri tüketin, abur cubur la karnınızı doyurup sağlıksız beslenmeyin.

Doğal besinler tüketilmeli: Doğal beslenmenin sağlık üzerinde etkisi çoktur, en sağlıklı besinler doğadan toplanıp tüketilendir. Marketlerde hazır paketlenmiş gıdalar tüketmemeye dikkat edin, hayatınızda içeriğinde katkı bulunan yiyecekleri şeker, yağ asitleri bulunan gıdaları, kimyasal katkılar bulunanları tamamen çıkarmalısınız.

Karbonhidratlı yiyecekler tüketin: Bol, bol doğal meyve sebze tüketmeye çalışın, meyve sebzelerin içeriğinde bulunan fiber sindirimin yavaş çalışmasını ve kan şekerini dengesini sağlar kilo alımını önler. Tam buğday, esmer pirinç, yulaf, çavdar, kiona, karabuğday bunların tüketimi ve unlarından yapılan besinler tamamen karbonhidrat içermektedir. Karbonhidrat kilo vermeyi ve obeziteyi engeller, kalp krizi, kolesterol gibi bazı hastalıkları önler. İçeriklerinde bulunan fiber sindirimi kolaylaştırır, bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar, kabızlığı önler.

Sağlıklı yağlar tüketilmeli: Zayıflamak için yapılan diyetlerde yağları tamamen çıkarmak gerekir. Diyette kullanılacak yağlar omega 3 ağırlıklı olmalıdır. Balık, ceviz, Antep fıstığı, kabak çekirdeği, badem bunlar omega 3 bakımında oldukça zengin olduğu için bu gibi besinlerin tüketimine önem verilmelidir. Sağlıklı kilo vermek isteyenler hayatlarında kızartmalı yiyeceklerden uzak durmalıdır.

Az Yağlı Protein Tüketilmeli: Vücudun sağlıklı olması ve sağlıklı kilo vermek için, hücrelerini yenilemesi, kan şekerini düzenlemesi için proteine ihtiyacı vardır. Bu protein ihtiyacını karşılamak için yumurta, et, süt, baklagiller, kabuklu yiyecekler tüketilmelidir.

Egzersiz yapın: Sağlıklı yaşamak ve sağlıklı kilo vermek için hayatınıza egzersiz yapmayı sokmalısınız. Egzersiz hem ruhunuza hem vücudunuza, moralinizin yüksek olmasına ve kilo kaybına yardımcı olacaktır. Her gün yarım saat egzersiz veya yürüyüş yaptığınızda vücudunuzda bulunan fazla yağlar gider ve sağlıklı zayıflamanıza yardımcı olur.

Akşam yemeği çok geç yenmemeli: Akşam yemeklerinizi en geç güneş battıktan bir saat sonra hafif bir yemek yemelisiniz.

Uyku düzeni: Uykunuzu düzenli almalısınız günde 7-8 saat uyumaya özen gösterin. Uykusuzluk hormonların ve metabolizmanın yavaş çalışmasına neden olur.

" } ] }